Arven etter Anders

To snøscootere foran Andersbua til Flesberg Røde Kors.

For Anders betydde Røde Kors litt ekstra, og han valgte å tilgodese Røde Kors i testamentet sitt. Les hvilken betydning arven etter Anders fikk

Nytt pasientrom og ferie for barn  

For noen år siden fikk Flesberg Røde Kors i Viken en testamentarisk gave på 500 000 kroner. Arven var fra en mann som het Anders, og som bodde i distriktet. Takket være denne arven kunne Flesberg Røde Kors både oppgradere Røde Kors-hytta og gi flere barn gode ferieopplevelser. 

– Det kom veldig overraskende på oss. Foreningen vår har ikke så mange inntektskilder, så den rause gaven ble mottatt med stor glede, forteller daværende leder i Flesberg Røde Kors, Ellen Bjørndalen Nerheim.   

– Det første vi ønsket, var selvfølgelig å vise takknemlighet, så vi valgte å besøke gravstedet til avdøde, tenne lys og legge ned blomster.  

En del av arven har blitt til nytt pasientrom og utstyr på Røde Kors-hytta på Blefjell. Som en gest til testator har pasientrommet fått navnet “Andersbua”, oppkalt etter avdøde. I tillegg har gaven bidratt til ferietilbud for barn, som fikk fine turer i fjellet med Røde Kors.   

– Vi forvalter pengene på en god måte, og målet har vært å omsette arven til humanitære aktiviteter, sier den tidligere lokalforeningslederen.  

Barn på tur opp til Andersbua i regi av Flesberg Røde Kors.
Barn på tur opp til Andersbua i regi av Flesberg Røde Kors.

Arv fra nære og fjerne

Ifølge Siri Antonsen, ansvarlig for arv og testamentariske gaver i Røde Kors, er mange av de som ønsker å testamentere til Røde Kors allerede faste givere eller frivillige, men det gjelder ikke alle.

– Det kan også være andre grunner til at noen ønsker å tilgodese Røde Kors. Noen har kanskje ikke hatt anledning til å støtte arbeidet vårt og ønsker å gjøre det etter at de har gått bort. Andre er mer opptatt av hva Røde Kors har betydd for dem.

Et eksempel er en dame som ønsket å testamentere til Røde Kors fordi Hjelpekorpset reddet familien hennes for mange år siden. Hun ønsket å vise sin takknemlighet i testamentet.

– Uansett grunn er vi svært takknemlige for at noen ønsker å tilgodese Røde Kors. Det gjør at vi kan hjelpe flere, avslutter Antonsen.

Les også:

Portrettbilde av lille Amalie på to år.

Arven etter Amalie

Frykten for å miste et barn er noe alle foreldre kjenner på. Noen få foreldre opplever det også som en realitet. Les Øystein og Kristine sin historie.

Landsforeningen for uventet barnedød logo

Arven etter Aud ga skolegang til nesten 2000 jenter

Aud fra Kongsberg var lærer i hele sitt yrkesaktive liv. Hun hadde alltid et stort og brennende engasjement for jenters utdanning.

Strømmestiftelsen logo

Ferie fra hverdagen og fra hjertefeilen!

For Maria og Kristian er sommerleir hos Foreningen for hjertesyke barn et stort høydepunkt.