Arven etter Anders

To snøscootere foran Andersbua til Flesberg Røde Kors.

For Anders betydde Røde Kors litt ekstra, og han valgte å tilgodese Røde Kors i testamentet sitt. Les hvilken betydning arven etter Anders fikk

Nytt pasientrom og ferie for barn  

For noen år siden fikk Flesberg Røde Kors i Viken en testamentarisk gave på 500 000 kroner. Arven var fra en mann som het Anders, og som bodde i distriktet. Takket være denne arven kunne Flesberg Røde Kors både oppgradere Røde Kors-hytta og gi flere barn gode ferieopplevelser. 

– Det kom veldig overraskende på oss. Foreningen vår har ikke så mange inntektskilder, så den rause gaven ble mottatt med stor glede, forteller daværende leder i Flesberg Røde Kors, Ellen Bjørndalen Nerheim.   

– Det første vi ønsket, var selvfølgelig å vise takknemlighet, så vi valgte å besøke gravstedet til avdøde, tenne lys og legge ned blomster.  

En del av arven har blitt til nytt pasientrom og utstyr på Røde Kors-hytta på Blefjell. Som en gest til testator har pasientrommet fått navnet “Andersbua”, oppkalt etter avdøde. I tillegg har gaven bidratt til ferietilbud for barn, som fikk fine turer i fjellet med Røde Kors.   

– Vi forvalter pengene på en god måte, og målet har vært å omsette arven til humanitære aktiviteter, sier den tidligere lokalforeningslederen.  

Barn på tur opp til Andersbua i regi av Flesberg Røde Kors.
Barn på tur opp til Andersbua i regi av Flesberg Røde Kors.

Arv fra nære og fjerne

Ifølge Siri Antonsen, ansvarlig for arv og testamentariske gaver i Røde Kors, er mange av de som ønsker å testamentere til Røde Kors allerede faste givere eller frivillige, men det gjelder ikke alle.

– Det kan også være andre grunner til at noen ønsker å tilgodese Røde Kors. Noen har kanskje ikke hatt anledning til å støtte arbeidet vårt og ønsker å gjøre det etter at de har gått bort. Andre er mer opptatt av hva Røde Kors har betydd for dem.

Et eksempel er en dame som ønsket å testamentere til Røde Kors fordi Hjelpekorpset reddet familien hennes for mange år siden. Hun ønsket å vise sin takknemlighet i testamentet.

– Uansett grunn er vi svært takknemlige for at noen ønsker å tilgodese Røde Kors. Det gjør at vi kan hjelpe flere, avslutter Antonsen.

Les også:

Lotta Hellström som demonstrerer sammen med flere aktivister mot kullgruver.

Lotta sitt ønske for framtiden

Naturen har alltid vært en del av livet til Lotta Hellström. Nå gir hun deler av arven sin til en organisasjon som kan ta vare på naturen.

31. mai 2022

Hva er en fremtidsfullmakt – og hvorfor trenger du det?

Stadig flere velger å opprette en fremtidsfullmakt. Og det er gode grunner til å gjøre dette.

25. april 2022
Kenneth Brattsti, deltaker i Frelsesarmees Pedalkraft. Han har på seg sort sykkeluniform og hjelm.

Kenneths historie

Kenneth slet i ungdomsårene med rus, noe som ga psykiske utfordringer i voksenlivet. Gjennom Frelsesarmeens tiltak Pedalkraft fikk han livet tilbake.

12. mai 2022