En sjanse til å bygge en trygg inntekt

Martina Monserrate Menoscal Baque står ved et bord og selger ting hun har laget selv.

Martina Monserrate Menoscal Baque (45) er i dag en suksessfull forretningskvinne, men for bare en kort tid tilbake så livet annerledes ut.

Martina bor i storbyen Guayaquil i Ecuador. En by med store forskjeller mellom folk. Mange mennesker er uten fast jobb og lever i fattigdom. Hun hadde ingen stabil inntekt, og jobbet deltid som hushjelp. Martina fikk ikke endene til å møtes og var avhengig av ektemannens inntekt.

Starten på en bedre fremtid

Så kom hun over arbeidet til Misjonsalliansen, som inviterte folk til å delta på entreprenørkurs. Kursene tar utgangspunkt i å bygge nye praktiske ferdigheter og få en forståelse av hvordan man styrer en liten bedrift.

– I det øyeblikket tok jeg en beslutning og meldte meg på kurset for å lage vesker. Jeg har alltid ønsket å ha min egen bedrift. Mine foreldre var selgere og jeg kunne litt om salg, så jeg benyttet meg av muligheten til opplæringen de ga meg, forteller Martina.

Fremgang på tross av pandemien

Hun fikk opplæring i entreprenørskap, hvordan lage en forretningsplan og hvordan man bygger en bedrift. Men på grunn av pandemien hadde hun ikke mulighet til å starte opp selv. Hun ble derimot kontaktet av prosjektet, som ønsket å ansette henne til å lage munnbind. Med pengene hun tjente fikk hun kjøpt seg en symaskin.

– Jeg begynte å sy vesker og bager for å selge dem til folk i nabolaget mitt. Men jeg følte at jeg kunne gjøre mer, så jeg ble med på enda et sykurs hvor jeg lærte å lage klær, forteller Martina.

Ansatte i en sybedrift som lager vesker og munnbind.
Martina deltok på et entreprenørkurs i regi av Misjonsalliansen. Der lærte hun seg blant annet å sy, noe som ble starten på hennes egen bedrift.

En sjanse til å skaffe en trygg inntekt

Dette utviklet seg til at hun lagde et trekk til høyttalerne til ektemannen som er DJ. Han hjalp henne med å promotere arbeidet på sosiale medier, og responsen var stor. Hun fikk plutselig henvendelser fra flere folk i musikkbransjen som ville ha designet hennes.

– Nå har jeg kunder fra hele landet, og jeg får bestillinger fra radiostasjoner, TV og kirker. Jeg takker Gud for at jeg har forbedret meg og at jeg kan bidra til økonomien hjemme, sier hun.

Takket være treningen hun har fått ser hun mye lysere på fremtiden. Og hun ser det positive som har skjedd for andre i lokalsamfunnet. Martinas neste mål er å spare opp penger til en egen butikk med flere symaskiner. Hun ønsker å tilby jobb til folk som vil lære og lage vesker. Og med det vil enda flere få en sjanse til å skape et bedre liv for seg selv og sin familie.

Din testamentariske gave til Misjonsalliansen kan bidra til å gi flere mennesker som Martina nye muligheter. En sjanse til å bygge et bedre liv for seg selv og sin familie.

Les også:

Én leilighet i Oslo ga liv til fire barnebyer i Malawi

Hun forestilte seg smilene og gledeshoppene hos barna som nå får muligheten til å vokse opp i omsorgen fra en familie.

SOS-Barnebyer logo

Arven etter Aud ga skolegang til nesten 2000 jenter

Aud fra Kongsberg var lærer i hele sitt yrkesaktive liv. Hun hadde alltid et stort og brennende engasjement for jenters utdanning.

Strømmestiftelsen logo

Ferie fra hverdagen og fra hjertefeilen!

For Maria og Kristian er sommerleir hos Foreningen for hjertesyke barn et stort høydepunkt.