En testamentarisk gave gir håp for fremtiden

Sammen har vi et felles mål for en fremtid der ingen lenger trenger å frykte en parkinson-diagnose. Forskningen gir oss håp, det er stadig fremgang, men det er fortsatt en lang vei å gå. En testamentarisk gave kan hjelpe godt på veien dit.

Norges Parkinsonforbund takker og hedrer Sven Erik Sjønnesen, som gikk bort i oktober 2021. Han valgte å gi formuen sin på hele 5,3 millioner kroner til forbundet.

En kunnskapsrik og kunstinteressert mann

Sven Erik bodde i Oslo hele sitt liv, og jobbet som regnskapsfører. De siste årene av sitt liv viet han til kunst, krim, klassisk musikk, storbyreiser og lange kafébesøk.

– Han var også veldig glad i å brodere. De få som kjente ham godt sier at det var like pent på vrangen som på retten, forteller Liv Skaar Refvik, som var støttekontakten til Sven Erik gjennom 20 år.

Gode minner å bevare

Liv sitter i dag igjen med mange gode minner fra en rekke hyggelige aktiviteter hun og Sven Erik gjorde sammen; kunstutstillinger, besøk i Oslo-Filharmonien, kafébesøk i byen og morsomme turer til aktivitetssenter i nærmiljøet.

Sven Erik ble medlem i Norges Parkinsonforbund for rundt syv år siden, da han ble diagnostisert med Parkinsons sykdom. Han hadde ingen direkte etterkommere, og sammen med en god venn bestemte han seg for tre år siden å gi en testamentarisk gave til forbudet.

Vi minnes Sven Erik Sjønnesen med stor takknemlighet og et varmt hjerte.

Bedre tilbud og behandling

Å leve med parkinson er en stor utfordring, til dels fordi medisinene tilgjengelig i dag ikke hjelper godt nok. Den viktigste medisinen for parkinsonpasienter har ikke endret seg på 50 år, og bidrar kun til lindring av symptomer i en periode. Gaven din vil kunne hjelpe å forskynde forskningen, slik at vi i fremtiden kan få bedre behandling og nå målet vårt – en kur mot parkinson!

Det er stor variasjon i tilbudene til parkinsonpasienter i norske kommuner. Sånn skal det ikke være. Ditt bidrag vil hjelpe Norges Parkinsonforbund med påvirkningskraften vi trenger i arbeidet vårt med helsemyndighetene når de viktige politiske beslutningene blir tatt. Vi ønsker et bedre tilbud, over hele landet.

Hvis du vil lese mer om arbeidet Norges Parkinsonforbund gjør, og hva din gave går til kan du lese mer her.

Les flere historier

Helene Wangberg lever med MS.

Forskningens betydning for oss med MS

Forskning er helt avgjørende for at de med MS skal få et godt liv. Det vet Helene godt, hun har levd med MS i 20 år.

Multippel Sklerose Forbundet logo

En donasjon i Inger Johannes ånd

Torbjørn hadde et ønske om å hedre sin avdøde kone. Gaven hans ble til et redningsfartøy i hennes navn, og et samlingsted for ensomme eldre.

Redningsselskapet logo

– Min kusine testamenterte bort alt til Stine Sofies Stiftelse

Da Trude hørte hva kusinen valgte å gjøre med arven sin ble hun varm i hjertet. Nå understreker hun viktigheten for alle å skrive et testament.