En varmhjertet gave fra Einar

Einar og Gerd i sofaen

Gjennom en hjertevarm testamentarisk gave til MS-forbundet, etterlater Einar seg en arv som strekker seg utover hans egen levetid. Les her om hvordan hans varme omsorg lever videre.

Historien om Einar og Gerd

Gerd Guddingsmo deler minnene om sin avdøde mann Einar og deres felles liv. Fra det øyeblikket de fant sammen i 1995, levde de separate liv frem til Einar flyttet fra Otta til Verdal tolv år senere, hvor de forlovet seg og delte sitt hjem frem til Einars bortgang i 2022.

Han var en omsorgsfull person, som sønn, ektemann og bonus-bestefar for Gerds tre sønner.

­­-Å få være «bestefar» var noe han satte enormt høyt, minnes Gerd.

I løpet av deres tid sammen støttet de hverandre i alt hva livet hadde å by på, og da Gerd fikk diagnosen MS, ble dette båndet enda sterkere.

-Han visste alltid når jeg trengte hvile eller ro. Han sørget for det, og det satte jeg enorm pris på.

Å leve med MS – en utfordring

Livet med MS kan være en stor kamp, både for den som rammes og for pårørende. For Gerd og Einar var det viktig å gjøre en forskjell for de som sliter mer enn dem selv. De tenkte spesielt på de yngre som blir rammet av MS og ønsket å bidra til en bedre fremtid. Å gi en gave til MS-forbundet var en naturlig beslutning for dem begge.

­-Min MS har heldigvis vært mild, men det som har utfordret meg mest, er hvor raskt jeg kan bli utmattet. De fleste dagene går greit, og sykdommen påvirket aldri forholdet vårt, takket være hans urokkelige støtte.

Viktigheten av å sette opp et testament

For Einar var det viktig å skrive et testament. Både fordi han ikke hadde egne barn, og fordi han ønsket å gi en gave til MS-forbundet. Gjennom sitt testament kunne han selv bestemme hvordan hans verdier skulle fordeles etter hans bortgang. Einar gikk bort i juli 2022 etter kort tids sykdom. Gjennom hans gave til MS-forbundet lever minnet hans videre. Bidragene til MS-forbundet brukes til forskning og til å sikre at ingen trenger å stå alene i kampen mot MS, gjennom etableringen av gode møteplasser og støtteordninger.

Vil du gi en gave i ditt testament?

La din vilje leve videre selv etter at du har gått bort, ved å inkludere en organisasjon som betyr noe for deg i ditt testament. Gjennom testamentariske gaver kan MS-forbundet styrke sine tilbud og hjelpe enda flere som er rammet av sykdommen, samt deres pårørende. Sammen deler vi et ønske om en verden uten MS. Din gave i testamentet hjelper oss videre på veien mot dette målet, og utgjør en stor forskjell – både for dem som lever med sykdommen i dag, og for dem som vil bli rammet i fremtiden.