Leila sin historie

Portrettbilde av Leila Andersen som har fått hjelp til å meste livet med nedsatt syn gjennom Blindeforbundet.

Det var på opplæringskurs i Blindeforbundet Leila forsto at livet har mye godt å by på likevel. Nå setter hun seg på skolebenken i igjen.

«Det ekstra løftet Blindeforbundet gir er så viktig for livet mitt videre»
Leila Andersen

Leila er myk og god som smør, ler ofte og har en vilje av stål. Men det holder ikke å være tøffere enn toget for å endre retning etter et synstap. Det trengs et skreddersydd kursopplegg som gir mennesker muligheten til å bygge opp igjen den tilværelsen som raste. Dette kan Blindeforbundet gi takket være gaver fra rause givere som vil gjøre en forskjell.

Måtte slutte som sykepleier

Da Leila fikk diagnosen retinitis pigmentosa (RP) ikke lenge etter at hun fikk datteren, Isabell, forsto hun fort at hun måtte legge andre planer. Yrket som sykepleier la hun på hylla. Hun fikk kjapt lupe og den hvite stokken i hus, men det måtte større skyts til for å klare å skape det livet hun drømte om sammen med datteren sin. Leila ville på kurs.

Portrettbilde av Leila Andersen som har fått hjelp til å meste livet med nedsatt syn gjennom Blindeforbundet.
Leila er et godt eksempel på at masse pågangsmot er viktig for å komme seg etter et synstap. Men det er ikke nok…

Drømmen begynte med kursrekka

Det var på Hurdal syn- og mestringssenter Leila traff menneskene som skulle inspirere henne til å satse. De klarte jo alt og de hadde dårligere syn enn henne. Hun tok, og tar fremdeles, for seg av Blindeforbundets tilbud med begge hender. Hun er en ivrig elev, og skritt for skritt lærer hun hvordan hun kan leve livet sitt som hun alltid har gjort, bare på en annen måte. Det har også vært i denne prosessen hun har funnet ut at hun ville sette seg på skolebenken igjen.

-Det ekstra løftet dere gir er så viktig for livet mitt videre, sier hun.

Nå går Leila for å bli psykolog

Selv de tøffeste og mest optimistiske av oss trenger støtte når synet forsvinner, og for Leila er det ikke bare selve opplæringen som har blitt viktig. Det har vært menneskene hun har møtt, historiene de andre kursdeltakerne har delt og de lange gode, samtalene etter at kveldsmørket har lagt seg.  

Denne totalopplevelsen kunne Blindeforbundet ikke gitt Leila uten pengegaver fra innsamlet arv.

Testamentariske gaver er viktig for at Blindeforbundet kan fortsette å gjøre det de gjør, akkurat når det trengs. Være seg det gjelder opplæring, førerhundarbeid, sommerleir for barn, turer for fnisete tenåringer eller å arrangere trivelige møteplasser i ditt nærmiljø.

Det er Leila som har gjort hele arbeidet med å komme seg tilbake på skolebenken - men det er givere som har gjort det mulig å gi henne den støtten hun trenger for å komme seg dit.

Les også:

Testamenterer til Alzheimerforskning

Da faren ble syk valgte Siri Nodland å både testamentere til barna og gi en gave til noe som gagner hele samfunnet.

09. juni 2021

Hva er en fremtidsfullmakt – og hvorfor trenger du det?

Stadig flere velger å opprette en fremtidsfullmakt. Og det er gode grunner til å gjøre dette.

25. april 2022

Derfor ønsker Tone å la sitt hjerte banke videre for sårbare barn

Beslutningen om å føre Norsk Fosterhjemsforening opp i testamentet sitt var alt annet enn tilfeldig.

06. september 2021