Til glede for barna

Bilde av Kjersti Kjersti Grandum og Amalie Øverby Håkedal i kirkerommet i Sortland Kirke der de underholder barna.

I Sortland menighet i Vesterålen har de søndagsskole i kirkens tårnrom! Her samles barna hver gang det er vanlig høymesse i kirken.

Flere småbarnsfamilier ønsket seg søndagsskole under gudstjenesten, men menigheten manglet et egnet lokale. Da tok kirketjeneren ansvar for en storopprydding av tårnrommet, som ble brukt som lager, og resultatet ble et godt rom for søndagsskolen å være i.

Antall barn i søndagsskolen varierer, alt ettersom det er dåp i gudstjenesten eller ikke. Det kan også være stor spredning i alder, men de store barna er ofte med og hjelper de små, slik at alle kan ha det bra.

Relasjon til Jesus og kirken

– Det beste med søndagsskolen er at barna får en relasjon til Jesus, til kirken og kristendommen, og til oss som jobber i kirken. Jeg ønsker at søndagsskolen kan være med og bygge en trygghet i barna, at de får en positiv følelse til kirken som de vil ta med seg videre i livet, sier barne- og ungdomsarbeider i Sortland, Kjersti Grandum.

Amalie Øverby Håkedal er frivillig i søndagsskolen og har også egne barn der: – Søndagsskolen hører hjemme i gudstjenesten, det er jo dit vi vil at familiene skal komme, vi vil at de skal ha en relasjon til kirken. Og søndagsskolen tilbyr barna som kommer en god aktivitet, og de kan ha det gøy sammen med andre barn.

Kirketårnet i Sortland Kirke. Bildet er tatt på vinteren.
Kirketårnet i Sortland Kirke blir nå brukt til aktivitetsrom for barna i søndagsskolen.

Barna blomstrer

Kjersti ser at barna trives på søndagsskolen. – De blomstrer når de får delta, for eksempel ved lystenning, rollespill eller leker. Vi har klippet ut sommerfugler som de fargelegger og henger på veggen, de er kjempepopulære. Under en søndagsskole lærte de å lage papirbåt, barna blomstret opp og brettet og brettet, for å lage til venner og familie.

Jeg tror de også liker spenningen i noe nytt, noe annet. Barn som ikke kjenner søndagsskolen fra før, har som regel forberedt seg til å sitte stille på kirkebenkene i en time – så kommer vi og spør om de vil leke med oss istedenfor!

Arven kommer arbeidet til gode

Søndagsskolen er helt avhengig av gaver for å kunne drive et aktivt arbeid ute i distriktene. Takket være generøse givere som testamenterer en gave ved arv, kan arbeidet fortsette med full styrke.

En arvegave til Søndagsskolen betyr mer aktivitet, flere glade barn, og et varmere lokalsamfunn.

Les også:

Derfor ønsker Tone å la sitt hjerte banke videre for sårbare barn

Beslutningen om å føre Norsk Fosterhjemsforening opp i testamentet sitt var alt annet enn tilfeldig.

06. september 2021
Katten Kiwi sammen med kattunene sine Troika og Chilli.

En ny sjanse i livet

Det finnes tusenvis av hjemløse dyr i Norge. Heldigvis får mange av dem hjelp av Dyrebeskyttelsen Norge.

12. mai 2022

Runar valgte å testamentere bort deler av «barnas arv»

Forskeren Runar Døving har satt av et sekssifret beløp til veldedige organisasjoner.

17. november 2021