En ny sjanse i livet

Testamentariske gaver (17)
Katten Kiwi sammen med kattunene sine Troika og Chilli.

Kiwi og Troika er to katter som i dag har det bra og bor i et nytt hjem. Men det kunne sett annerledes ut for disse to om det ikke hadde vært for alle dem som støtter Dyrebeskyttelsen Norge.

Det finnes tusenvis av hjemløse dyr i Norge. Dette er dyr som gjennomgår store lidelser. En liten kattefamilie som ble funnet på en byggeplass i Brandbu kunne blitt en del av denne dystre statistikken.

Små kattunger, stor redningsaksjon

Folk hadde lagt merke til en kattemor som holdt til i området og tok kontakt med Dyrebeskyttelsen Norge Hadeland da de skjønte at mor og unger hadde behov for hjelp. Kattemor hadde gjort sitt ytterste for å finne en trygg plass til ungene sine og hadde gjemt dem langt inne i en hule. En større redningsaksjon ble satt i gang og ved hjelp av en rørlegger med kamera, klarte de til slutt å få kattene ut.

Kalde og dehydrerte

De to ungene hadde ikke rukket å åpne øynene. De var kalde og dehydrerte, og hele kattefamilien ble raskt tatt med til hjelpesenteret til Dyrebeskyttelsen Norge i Hadeland. Der de fikk både medisinsk behandling og god omsorg. Kattemor viste seg å både være tam og kosete, noe som betyr at hun hadde hatt et hjem tidligere. Kattemor fikk navnet Kiwi og ungene, en gutt og en jente, ble hetende Chili og Troika. Det skulle vise seg at Chili, gutten, var født med både hareskår og vannhode. Han fikk tett oppfølging av veterinær, men utviklet etter hvert en økende grad av nevrologiske symptomer. Etter 9 uker måtte han få slippe.

Lille kattepus Chilli som var født med både hareskår og vannhode.
Lille Chilli var født med både hareskår og vannhode. Han fikk tett oppfølging av veterinær gjennom Dyrebeskyttelsen Norge Hadeland.

Er avhengige av hjelp for å kunne hjelpe

Dyrebeskyttelsen Norge hjelper dyr som Kiwi og Troika hver dag. Organisasjonen tar dem inn og gir dem nødvendig behandling og omsorg. Når dyrene er klare for det, finner de nye, omsorgsfulle hjem til dem. Med 27 lokalavdelinger og 17 hjelpesentre kan Dyrebeskyttelsen Norge heldigvis hjelpe dyr over hele landet, men de er helt avhengig av medlemmer og støttespillere for å kunne drive dette viktige arbeidet. Dette fordi praktisk bistand til dyr i nød ikke utløser statsstøtte.

Testamentariske gaver redder liv

Testamentariske gaver er spesielle gaver fra dyrevenner som har hatt et stort hjerte for dyr og som vil fortsette å være der for de hjemløse dyrene, også etter at de har gått bort. Om du vurderer å testamentere en gave til Dyrebeskyttelsen Norge, vil vi at du skal vite, at du hjelper med å redde liv. Ikke bare nå, men i mange år framover.

Les også:

Kenneth Brattsti, deltaker i Frelsesarmees Pedalkraft. Han har på seg sort sykkeluniform og hjelm.

Kenneths historie

Kenneth slet i ungdomsårene med rus, noe som ga psykiske utfordringer i voksenlivet. Gjennom Frelsesarmeens tiltak Pedalkraft fikk han livet tilbake.

12. mai 2022

Anette testamenterer til hjertesaken

– Jeg skriver testament hvor jeg etterlater arven til venner og til min hjertesak; dyrevern, forteller hun.

09. mars 2021

Testamenterer til Alzheimerforskning

Da faren ble syk valgte Siri Nodland å både testamentere til barna og gi en gave til noe som gagner hele samfunnet.

09. juni 2021