Slik kan engasjementet ditt leve videre etter at du har gått bort

Testamentariske gaver (8)
Slik kan engasjementet ditt leve videre etter at du har gått bort

Banker hjertet ditt litt ekstra for en organisasjon? Ved å inkludere en gave til denne organisasjonen i testamentet ditt kan du utgjøre en forskjell også etter at du har gått bort.

Det blir stadig vanligere å inkludere en gave til en eller flere organisasjoner i testamentet, men det er fortsatt mange som ikke er klar over denne muligheten.

Livsviktige gaver

Både små og store gaver utgjør en viktig forskjell for ideelle organisasjoner. Og i ytterste konsekvens kan nettopp din testamentariske gave være med på å redde liv eller gi håp for kommende generasjoner.

– Testamentariske gaver er en veldig viktig del av inntektsgrunnlaget til flere organisasjoner. Uten testamentariske gaver er det mange organisasjoner som måtte ha lagt sine ambisjoner og sin virksomhet på et helt annet nivå, forklarer prosjektleder for Det gode testament, Rikke Solberg.

Felles engasjement

Det Gode Testament er et initiativ for økt bevisstgjøring om arv og testamentariske gaver til gode formål. 32 medlemmer av Fundraising Norge står bak initiativet. Organisasjonene som står bak arvekampanjen jobber for forskjellige saker, men felles for dem alle er at de ønsker å forbedre verden på en eller annen måte.

– Fordi testamentariske gaver spiller en viktig rolle i arbeidet med å forbedre verden, deler også disse organisasjonene et felles engasjement for å formidle viktigheten av testamentariske gaver, ifølge Solberg.

Stor takknemlighet

Enkelte som gir testamentariske gaver har levd nøkterne og sparsommelige liv nettopp for å kunne gi en stor testamentarisk gave. Andre igjen har ivaretatt familie og andre man ønsker å tilgodese i testamentet, og deretter satt av en liten sum til sin favorittorganisasjon.

Les også

Bare forskning kan stoppe demens

Koden til fremskritt ligger i forskningen. Les mer om hva forskere mener er nøkkelen til å slå demens, og hva gaver til Nasjonalforeningen for folkehelsen går til.

Nasjonalforeningen for folkehelsen logo
En katt på Lisa-klinikken - en gratis dyreklinikk i Oslo drevet av Dyrebeskyttelsen.

Startet Norges første gratis dyreklinikk ved hjelp av testamentariske gaver

I juni i år åpnet Lisaklinikken på Grünerløkka i Oslo. Klinikken drives av Dyrebeskyttelsen Norge, og er for dyr med eiere som av ulike grunner ikke kan betale for veterinærbehandling.

Dyrebeskyttelsen Norge logo

En testamentarisk gave gir håp for fremtiden

Testamentariske gaver til Parkinsonforbundet gir håp for fremtiden, men det er fortsatt en lang vei å gå. Les mer om det generøse bidraget til Sven Erik, og hva gaven hans vil gå til.

Norges Parkinsonforbund logo

Les flere historier om hvilke gode saker testamentariske gaver har gått til her.